Epilacija – od čega zavisi uspeh tretmana?

Epilacija – od čega zavisi uspeh tretmana?

 

 

 

U kolikoj će se meri i kojom dinamikom dobiti najpoželjniji rezultat zavisi od:

 

  •  Broja dlaka u anagenoj fazi, jer se jedino u anagenoj fazi (fazi rasta) može trajno uništiti folikul.( Paradoks je da je oko 70% dlaka na bradi u anagenoj fazi dok je na nogama oko 20% dlaka u anagenoj fazi, a rezultat na nogama najbolji).

 

  • Regije koja se tretira. Za dlake na licu (brada podbradak), grudima i leđima potreban je veći broj tretmana u odnosu na dlake na ostalim regijama.

 

  • Količine i vrste pigmenta u dlaci. Preduslov za dobar rezultat je da se u dlakama nalazi više eumelanina u odnosu na feomelanin. Ako se pri tretmanu oseti miris spaljene dlake, to je znak koji upućuje na to da eumelanina ima dovoljno i da se može očekivati dobar rezultat tretmana.

 

  • Dubine korena dlake, koja je različita na različitim delovima tela. Najdublja je na vratu, leđima, pazuhu i bikini zoni.

 

  • Dubina prodora lasera i IPL uređaja zavisi od talasne dužine. Što je talasna dužina veća , to je dublji prodor optičke energije.

 

  • Od energije i talasne dužine svetlosnog impulsa. Što je veća energija, to je bolji rezultat. (Bitna jei vrsta  uređaja i znanje operatera).

 

  • Jedan od najvažnijih faktora, od kojih zavisi uspeh uklanjanja dlaka, je broj androgenih receptora, tj. mesta gdje deluju muški polni hormoni. Androgeni receptori su mesta gde se vežu muški polni hormoni i pod njihovim uticajem nezrele velus dlake postaju zrele. Broj receptora je najveći u području nausnica i brade,  najmanji na nogama, bikini zoni i leđima. Najveći broj velus dlaka se nalazi na licu, grudima,nadlakticama i leđima.

 

  • Kod hormonalnih poremećaja(nadbubrežne žlezde i jajnici), usled hormonalne neravnoteže, broj tretmana, pogotovo u regiji lica, može biti veći.(Najčešće se radi o policističnim jajnicima).

 

 Epilacija-popust !

 

Napišite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*