Epilacija – Bezbednost tretmana!

Epilacija – Bezbednost tretmana!

Da li je bezbedna metoda za trajno uklanjanje dlačica laserom i IPL-om?

 

 

Trajna epilacija IPL-om i Laserom, najdelotvornije su i najbezbednije metode za trajnu redukciju dlaka!

 

Laser se koristi već 30-tak godina sa izuzetno dobrim iskustvom kada su u pitanju i rezultati i moguće neželjene propratne pojave!

 

IPL je tehnologija nešto novijeg datuma, nastala kao rezultat težnje da se osobama sa tamnom kožom omogući trajno uklanjanje dlačica (tzv.  trajna depilacija).

 

I jedna i druga metoda epilacije suštinski su iste i zasnivaju se na principu selektivne fototermolize-kada svetlosni snop lasera (monohromatska koherentna  svetlost) ili svetlosni impuls IPL-a (polihromatska pulsirajuća  svetlost) bivaju apsorbovani od strane pigmenta eumelanina dlake, pri čemu se dlaka, sve do korena zagreje toliko da matične ćelije više nisu u stanju da proizvedu novu dlaku!

Različite osobe različito reaguju na ovakve tretmane, ali ono što je najvažnije, kako bi epilacija bila efektna i kako bi sveukupno iskustvo tretmana epilacije bilo dobro, je pouzdan aparat i osoba koja je dovoljno stručna da napravi najbolju moguću procenu kože i dlaka i u skladu sa tim dozira intenzitet i trajanje laserskog ili IPL impulsa, za dobar, bezbedan i najbolji mogući rezultat epilacije.

Svetlosni snop biva apsorbovan samo od strane struktura koje sadrže pigment eumelanin ( a to su samo dlake)dok ostale strukture ostaju netaknute. Svetlosni snop prodire samo nekoliko milimetara u kožu, pa su limfne žlezde i sva ostala tkiva i organi bezbedni. To omogućava tretman na svim delovima tela
( pazuh, prepone, vrat…;sve osim zone oko očiju)!

Mnoge osobe sa podozrenjem gledaju na epilaciju pazuha i epilaciju prepona iz straha da bi tretman mogao imati loš uticaj na limfne žlezde, medjutim, upravo je u ovim delovima bezbednije uraditi lasersku epilaciju, nego brijanje i čupanje voskom.
Nakon brijanja i depilacije voskom ili elektoepilatorima, česta je pojava folikulitisa, što je jako neugodno stanje i ponekad zahteva i hiruško i antibiotsko lečenje.
Nakon laserske epilacije ili IPL epilacije, koren dlačice se trajno uništi, dlaka ispada, ne dešavaju se nikakve upale i koža nakon tretmana ostaje glatka i baršunasta, čak bez ikakve mogućnosti pojave  folikulitisa.

Urastanje dlaka je još jedan veliki problem, koji se uspešno rešava trajnom epilacijom laserom, a bez ikakvih mogućnosti da se tokom trajanja tretmana epilacije ili nakon odredjenog broja tretmana ponovo javi.

Da zaključimo: Tretman trajne epilacije (Laserom i IPL-om) je pouzdan i bezbedan način za trajno uklanjanje dlaka. Svetlosni impuls deluje samo na dlake, jer samo dlake i najpovršniji sloj kože sadrže pigment melanin na koje svetlost deluje! Sve žlezde, tkiva i unutrašnji organi su apsolutno bezbedni!

Epilacija je mnogo bezbednija od uklanjanja dlaka brijanjem, voskom ili elektroepilatorima!

Epilacijom se rešava problem uraslih dlaka i folikulitisa!

 

Epilacija popust!

 

Epilacija cene!

 

Napišite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*