Koji je aparat za epilaciju najefektniji?

Koji je aparat za epilaciju najefektniji?

 

Za trajno uklanjanje dlaka, najpopularniji aparati su Laseri, IPL aparati ili kombinacije Lasera, IPL-a i radiofrekvence! Sve ove tehnologije su dovoljno dobre za dobar rezultat!

Laser se koristi već 30-tak godina sa izuzetno dobrim iskustvom kada su u pitanju i rezultati i moguće neželjene propratne pojave!

IPL je tehnologija nešto novijeg datuma, nastala najpre kao rezultat težnje da se osobama sa tamnom kožom omogući trajno uklanjanje dlačica, ali kako tehnologije napreduju, sada postoje i laseri i IPL uredjaju koji mogu da se koriste i na tamnim kožama!

I jedna i druga metoda epilacije suštinski su iste i zasnivaju se na principu selektivne fototermolize-kada svetlosni snop lasera(Diodni, Alexandrite, Nd Yag-monohromatska koherentna  svetlost) ili svetlosni impuls IPL-a (SPL, ELOS-polihromatska pulsirajuća  svetlost  u kombinaciji sa radifrekvencom) bivaju apsorbovani od strane pigmenta eumelanina dlake, pri čemu se dlaka, sve do korena zagreje toliko da matične ćelije više nisu u stanju da proizvedu novu dlaku!

Neki profesionalci smatraju da samo Laser može dati dobre rezultate, neki se oslanjaju na IPL, jer misle da je bezbedniji, ali mnogi već znaju da je suština ista i da će svaki aparat koji radi na principu selektivne fototermolize dati rezultat, bio to laser ,IPL, ELOS!

Konkurencija u industriji lepote je jako velika, pa je mala verovatnoća da će se i jedna firma usuditi da proizvede aparat, koji „ne radi posao“! Cene ovakvih aparata kreću se od 20 000 e -100 000 e, a cena reparacije sondi ide od 2000 e do 18 000e, pa je takodje mala verovatnoća da će neko kupiti za svoju firmu aparat i dati toliki novac, a da pre toga nije siguran da on daje dobre rezultate! Najsavremeniji aparati za epilaciju, stalno se unapredjuju! Najviše u smislu bržeg izvodjenja tretmana(veličina radne površine je veća), boljeg hladjenja, životnog veka sonde, minimalne neprijatnosti tokom tretmana, ali  svi moraju dati dobar rezultat! Aparat italijanske firme DEKA , izraelskog Lumenisa i Alma, proizveden 2009 sigurno će dati dobar rezultat kao i ovaj proizveden 2015, samo će recimo tretman biti brže uradjen i možda prijatniji! U rezultat nema sumnje!

Ono što je najvažnije, kako bi epilacija bila efektna i kako bi sveukupno iskustvo tretmana epilacije bilo dobro, osim pouzdanog  aparata, koji se redovno servisira, je profesionalac,  koji će maksimalno korektno izvesti tretman i vaša priprema za epilaciju!
Bez toga i najskuplji aparati će dati samo polovičan rezultat!

Naravno, morate biti i kandidat za epilaciju! Više o tome pročitajte ovde!

Tokom pisanja ovog teksta, istraživali smo kakva su iskustva devojaka nakon epilacije na najpopularnijim forumima kod nas i u svetu, u zavisnosti od aparata kojim im je tretman radjen i cene! Najčešća svedočenja i naša zapažanja su: neke devojke uradile su epilaciju na najprestižnijim klinikama i salonima, za nešto veću cenu, a nisu bile zadovoljne rezulatom,  neke su radile epilaciju u „salonu u komšiliku“, po nižoj ceni i prezadovoljne su! Kod nekih su rezultati bili drastično različiti, a radjeno im je apsolutno istim  aparatom u različitim salonima za epilaciju, po istoj ceni! Nekima je tretman trajao kratko(platile su nešto veću cenu), a zadovoljne su rezulatom, nekima dugo (po nižoj ceni), a i one su zadovoljne rezultatom. Dakle: samo priprema i dobro uradjen tretman, u prostoru koji ste odabrali za epilaciju garant su uspeha! Aparati – svi su podjednako dobri!

 

Moramo da se ogradimo, kada su u pitanju uredjaji proizvedeni u Kini. Ne zato što sumnjamo u rezultate koje postižu, već zato što sa takvim aparatima nemamo baš nikakvog iskustva!

Pročitajte još:

Pa zar jedan tretman epilacije neće biti dovoljan?

 

Napišite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*