Maderoterapija-maderotherapy-masaža oklagijama

Maderoterapija-maderotherapy-masaža oklagijama

 

Šta je  maderoterapija?

 

Maderoterapija je poseban vid anticelulit masaže, koja se izvodi specijalno dizajniranim drvenim oklagijama, rolerima i kupama! U osnovi ove anticelulit tehnike je stimulacija limfne drenaže, što je prvi i osnovni korak u borbi protiv upornog celulita na nogama i bedrima. A gde god stimulišemo limfnu drenažu, kao poželjan efekat osim estetskog imamo i kompletnu detoksikaciju i relaksaciju celog organizma!

 

maderoterapija maara1

Kome se preporučuje maderoterapija?

 

Anticelulit masaža oklagijama, preporučuje se svima koji žele da se oslobode celulita na nogama i bedrima, a koji od svih anticelulitnih tehnika najviše veruju masažama. Maderoterapijom se, za razliku od klasične anticelulit masaže, mnogo lakše i brže postižu rezultati. Terapeuti koji su imali priliku da primenjuju i je jednu i drugu metodu, kažu da je očekivani učinak masaže oklagijama, makar duplo bolji od uobičajene anticelulit masaže! O efektima na celokupno zdravlje da i ne govorimo. Dobra limfna drenaža, jednako je dobar detox celog tela i uravnoteženo funkcionisanje imunog sistema! 

 

Koliko je tretmana potrebno, koliko tretman traje, šta obuhvata i koja je dinamika izvodjenja?

 

Preporučuju se najmanje dve serije od po 10 tretmana! Tretman traje 45 minuta! Tretmani se rade svaki drugi ili svaki treći dan! Tretmanom su obuhvaćene cele noge, stomak i struk ! Posebno naglašavamo neophodnost tretiranja svih ovih regija, na svakom tretmanu! Dobri efekti tretmana temelje se na dobroj limfnoj drenaži, a dobre limfne drenaže nema ukoliko se ne tretira cela donja polovina tela i stomak!

maderotherapy maara

 

 Da li je masaža oklagijama bolna?

Bolna osetljivost tokom i nakon prvih nekoliko tretmana je moguća, kao i kod klasične anticelulit masaže! Neke osobe na tretmanu samo uživaju, a neke osećaju nelagodnost dok se prelazi preko delova koji su ozbiljno zahvaćeni celulitom.

 

 maderoterapija maara kupe

Kome se i kada maderoterapija ne preporučuje!

 

 

Praktično nema osobe kojoj se ovakav tretman ne bi mogao raditi. 

Maderoterapija se ne izvodi u toku ciklusa i treba tretmane isplanirati tako da stignete da uradite seriju od najmanje 8, a optimalno 10 masaža izmedju dva ciklusa!

Uvek treba ispoštovati opšte principe kada su u pitanju sve masaže i tretmani.

Naravno da se mora voditi racuna o osobama sa izrazenim venama i kapilarima na nogama! 

 

Trajanje tretmana: 45 min. ;  Cena tretmana 1700 rsd

 

 

(Ovaj tekst i fotografije autorsko su delo i vlasništvo  „Maa’ra“ centra.  Tekst nije prepisan sa novinskih portala ili drugih sajtova, fotografije su snimljene u „Maa’ra“ Centru! )

 

Pročitajte još: Brzi anticelulitni tretman!

Zdravo tkivo i celulit , poprečni presek,animacija Izvor:Photo about Medical illustration of the process of formation of cellulite

 

 

 

 

6 komentara

 1. Milica Colić says:

  Da li mogu da uradim samo jednu maderoterapiju, da probam ili moram seriju od 10?
  drugarica mi kaže da ako ne odradim celu seriju, da će mi celulit biti još gori! Jeste li imali nekoga da je uradio samo jedan tretman?

  • Maa`ra says:

   Uvažena Milice,
   možete da uradite samo jedan tretman. Neće Vam celulit biti „još gori“, ako ne uradite seriju!
   Imali smo klijente, koji su želeli da probaju tretman i zakazali samo jedan, za početak!

 2. Vesna Joksimović says:

  Dobar dan!
  Videla sam na sajtu da osim maderoterapije imate i tretman anticelulitne vibromasaže, pa me zanima, da li ta dva tretmana mogu da se kombinuju i kad preporučujete jedan, a kad drugi. Po opisu bih rekla da je ova vibromasaža možda i bolja opcija(gledala sam zvanični sajt Cellutec), a sad sam zbunjena, jer i maderoterapija zvuči jednako dobro! Do sada sam radila samo ručne masaže, jer sa svim osatlim metodama koje su moje drugarice probale, rezulatat je uglavnom bio isti kao i moj sa anticelulitnom masažom! Da li mogu da dodjem samo na pregled?

  • Maa`ra says:

   Uvazena Vesna,
   mogu se kombinovati maderoterapija i anticelulit masaza Cellutec-om! U radu preferiramo korišćenje aparata za rešavanje uobičajenih estetskih problema, te zato malu prednost dajemo Cellutec aparatu, pogotovo u kombinaciji sa BTL limfnom drenažom.
   Za klijente koji vole i navikli su se na ručne anticelulit masaže i koji ne žele aparativne tretmane, maderoterapija se nametnula kao efektnija i modernija alternativa! Tu smo da ispunimo zahteve naših klijenata, prihvatamo sve suvisle sugestije, te smo tako ručnu anticelulit masažu skoro potpuno zamenili anticelulit masažom oklagijama! Možete doći samo na pregled i dogovor, bez obaveze da kod nas uradite bilo kakav tretman!

 3. Poštovani, rapitivala sam se za maderoterapiju i rečeno mi je da bih morala da prestanem da treniram na neko vreme (idem na fitnes već 11 godina, rekreativno, tri do šest sati nedeljno) jer se celulit vezuje za mišiće i da ukoliko treniram masaža ne bi imala poente niti ikakvog efekta. Zanima me da li je to tačno, jer i pored treninga imam vidljiv celulit koga bih želela da se rešim. Hvala.

  • Maa`ra says:

   Uvažena Mina,
   uopšte nam nije jasno, zašto bi vežbanje moglo umanjiti učinak bilo kog anticelulitnog tretmana!
   Čak naprotiv, umerena fizička aktivnost se preporučuje!
   Upravo ćemo sad dodati u ovaj tekst grafički prikaz zdravog i
   celulitom zahvaćenog tkiva, pa ćete i sama moći videti šta je u stvari celulit i zaključiti da vežbanjem,
   mišići sagorevaju višak masti, pa se nagomilane masne ćelije „tope“ i samim tim popravljaju stanje!
   Uvek možete da zakažete konsultacije kod nas, pa da zajedno zaključimo, šta bi za vas bila najbolja metoda
   za rešavanje konkretnog problema!

Napišite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*